Scandalul Continuă: Lucrările de Extindere a Căii Dudești, Suspendate de Autorități

Scandalul Continuă: Lucrările de Extindere a Căii Dudești, Suspendate de Autorități

Conflictul dintre Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, și Primăria Capitalei, reprezentată de Nicușor Dan, escaladează odată cu suspendarea repetată a lucrărilor de extindere a Căii Dudești. Poliția Locală a Municipiului București a oprit de trei ori lucrările efectuate de Primăria Sectorului 3, pe motiv că acestea se desfășoară fără o autorizație de construire valabilă emisă de autoritatea competentă, Primăria Capitalei.

Lucrările, care urmăreau lărgirea arterei cu încă o bandă pe sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone din Sectorul 3, au fost inițiate de Primăria Sectorului 3, dar sunt considerate ilegale de către Primăria Capitalei, deoarece Calea Dudești nu se află în administrarea Sectorului 3. În ciuda amenzilor și avertismentelor, lucrările au continuat, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor între cele două administrații.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, susține că are toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea lucrărilor și acuză Primăria Capitalei de obstrucționare. Într-un video transmis live pe pagina sa de Facebook, Negoiță a confruntat polițiștii locali, acuzându-i că împiedică finalizarea lucrărilor esențiale pentru fluidizarea traficului.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că Robert Negoiță a efectuat lucrări fără a avea dreptul de administrare asupra zonei și că acesta ar trebui să răspundă în fața legii pentru acțiunile sale. Disputa dintre cei doi primari nu este nouă, având în vedere alte incidente similare în trecut, legate de administrarea spațiilor publice și de folosirea resurselor orașului.

Poliția Locală a anunțat că va depune plângere penală împotriva celor responsabili pentru continuarea lucrărilor după oprirea lor, fapt ce constituie infracțiune conform legislației în vigoare.

Situația actuală subliniază nevoia de o mai bună colaborare între diferitele niveluri de administrație publică și de respectare a legii în gestionarea proiectelor de infrastructură, esențiale pentru bunăstarea cetățenilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;