Protest pentru renumărarea voturilor în Piața Victoriei, în urma acuzațiilor de fraudă electorală

Protest pentru renumărarea voturilor în Piața Victoriei, în urma acuzațiilor de fraudă electorală

Un grup de persoane s-a adunat joi seară în Piața Victoriei din fața Guvernului României, cerând renumărarea voturilor în urma acuzațiilor de fraudare a alegerilor aduse de primarii Sectorului 1 și Sectorului 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu. Protestul, promovat inițial pe platforma Reddit și susținut de mișcarea „Corupția Ucide”, a avut loc în contextul în care Biroul Electoral Central (BEC) a respins, în ședința de miercuri, cererile de anulare a alegerilor locale, inclusiv pe cea a primarului Clotilde Armand.

Clotilde Armand a declarat că are dovezi matematice ale fraudării voturilor și intenționează să prezinte o analiză a 41 de secții de votare unde numărul buletinelor nu corespunde, menționând că s-au pierdut peste 2000 de buletine de vot. Radu Mihaiu a făcut un denunț penal pentru fals în înscrisuri oficiale, acuzând că pe site-ul Autorității Electorale Permanente sunt publicate procese verbale cu semnături falsificate.

În paralel, BEC a publicat rezultatele parțiale ale alegerilor pentru consiliile județene, cu PSD în frunte, urmat de PNL și Alianța pentru Unirea Românilor. Aceeași ordine se regăsește și în clasamentul mandatelor de primar, consilieri locali și președinți de Consilii Județene obținute de partide, cu PSD menținându-se pe prima poziție.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;