Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, Va Solicita Demisia Comisarului European pentru Agricultură în Semn de Protest

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, Va Solicita Demisia Comisarului European pentru Agricultură în Semn de Protest

Într-un gest fără precedent, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunţat că va cere demisia publică a comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, în cadrul următoarei întâlniri a Consiliului de Miniştri. Această decizie vine în urma nerespectării votului majoritar al Consiliului de Miniştri cu privire la derogările de la standardele de mediu GAEC 7 şi 8, care sunt de o importanţă vitală pentru agricultura românească şi pentru alte state membre afectate de conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Florin Barbu a subliniat că România, alături de alte 15 state membre ale Uniunii Europene, a solicitat derogările pentru a face faţă provocărilor impuse de contextul actual. Aceste derogări vizează rotaţia culturilor şi condiţia de a lăsa o parte din suprafaţa fermei nelucrată, măsuri ce ar putea ajuta fermierii să se adapteze mai bine la situaţia actuală.

În ciuda susţinerii considerabile din partea statelor membre, comisarul european pentru Agricultură nu a respectat votul, determinându-l pe ministrul Barbu să ia o poziţie fermă. Acesta a declarat că, dacă problema nu se rezolvă, va cere demisia comisarului în semn de protest şi pentru a iniţia un dialog constructiv.

Anunţul ministrului intervine într-un moment tensionat, în care agricultorii români se află în a doua săptămână de proteste şi cer măsuri eficiente pentru susţinerea sectorului agricol. În plus, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare a transmis o scrisoare deschisă liderilor naţionali, solicitând susţinerea fermă a măsurilor privind transportul de cereale din Ucraina pe teritoriul Uniunii Europene.

Ministrul Florin Barbu va participa la Consiliul Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles, unde intenţionează să aducă în atenţie aceste probleme şi să solicite măsurile necesare pentru a susţine agricultura în aceste vremuri dificile.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;