Ministrul Agriculturii Florin Barbu Invită Fermierii la Dialog în Contextul Protestelor de la Afumați

Ministrul Agriculturii Florin Barbu Invită Fermierii la Dialog în Contextul Protestelor de la Afumați

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut un apel către fermierii protestatari de la Afumați, invitându-i la discuții deschise la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Întâlnirea este programată să aibă loc joi, de la ora 9:00, și este menită să ofere o platformă de dialog pentru toți fermierii, indiferent de apartenența la asociații.

Această mișcare vine ca răspuns la tensiunile care au crescut în urma declarațiilor ministrului, care a fost interpretat că ar fi etichetat protestatarii ca fiind „instigatori și protestatari". Într-o postare recentă pe Facebook, Barbu și-a clarificat poziția, subliniind că nu s-a referit la fermierii legitimi, ci la indivizii care nu au calitatea de fermier și care profită de nemulțumirea acestora. În semn de regret pentru confuzia creată, ministrul și-a cerut scuze public și a reiterat respectul său pentru fermieri și angajamentul de a susține activitatea lor.

În contextul protestelor, InfoTrafic a informat că traficul pe DN 2 în zona Afumați este încă afectat, cu banda întâi a sensului spre București ocupată de vehiculele protestatarilor. Cu toate acestea, circulația se desfășoară pe banda a doua, fără probleme majore de fluență.

Ministrul Barbu a subliniat importanța dialogului și a colaborării cu sectorul agricol, evidențiind întâlnirile pe care le-a avut cu reprezentanții asociațiilor pentru a discuta măsurile de sprijin pentru anul 2024 și pentru a identifica soluții la provocările cu care se confruntă fermierii.

Prin această abordare, MADR încearcă să calmeze spiritele și să găsească o cale de mijloc pentru rezolvarea problemelor actuale din agricultură.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;