Clarificări ale Ministrului Agriculturii Florin Barbu după Referirea la Nicolae Ceaușescu

Clarificări ale Ministrului Agriculturii Florin Barbu după Referirea la Nicolae Ceaușescu

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a venit cu explicații după ce a făcut referire la fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu în contextul unor declarații recente. Într-o serie de interviuri acordate presei, Barbu și-a exprimat regretul pentru folosirea unei astfel de comparații, subliniind că afirmațiile sale au fost rezultatul unei perioade încărcate și al oboselii.

Barbu a menționat că nu este nostalgic după regimul comunist, ci doar după eficiența sistemului de irigații din acea perioadă, exprimând dorința de a vedea resursele economice ale României exploatate la maxim. "Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Sunt nostalgic după sistemul de irigații din România, care este sistemul de irigații al românilor și mi-aș dori foarte mult să investim în continuare în acest sistem, să ajungem să irigăm ca în 1989", a declarat ministrul.

Aceste declarații vin în contextul în care ministrul a fost criticat pentru justificarea acțiunilor sale în legătură cu afacerea "Stuful din Deltă" printr-un citat atribuit lui Ceaușescu, referindu-se la stuful ca la "aurul verde al României". Ulterior, Barbu a precizat că a fost o perioadă foarte încărcată, cu multe întâlniri și discuții privind subvențiile pentru anul 2024, ceea ce l-ar fi determinat să facă declarații neinspirate.

În plus, ministrul a subliniat că nu este nostalgic după Ceaușescu, ci doar după anumite aspecte pozitive ale perioadei respective, cum ar fi sistemul de irigații. Florin Barbu a afirmat că a discutat decizii importante în partid și că acțiunile sale au avut ca scop îmbunătățirea sistemului agricol și sprijinirea fermierilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;