Pierderi "astronomice" pentru Rusia în ofensiva de la Harkov, susține un oficial NATO

Pierderi "astronomice" pentru Rusia în ofensiva de la Harkov, susține un oficial NATO

Forțele ruse au suferit pierderi considerabile în timpul unei ofensive în regiunea Harkov, Ucraina, conform unui oficial NATO care a rămas anonim. Într-o reuniune recentă a miniștrilor apărării din țările NATO, s-a raportat că Rusia a pierdut aproape 1.000 de soldați pe zi în luna mai, în timpul încercării de avansare în această zonă.

În ciuda mobilizării a până la 30.000 de soldați într-o nouă ofensivă lansată pe 10 mai, forțele ruse nu au reușit să avanseze semnificativ pe teritoriul ucrainean și nu au capturat orașul Vovceansk. Oficialul NATO a menționat că teritoriile controlate de Rusia sunt fragmentate și că pe termen lung, victoriile Rusiei în această zonă vor fi limitate.

Într-un interviu din 25 mai, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a indicat că pierderile Rusiei în timpul ofensivei au fost de opt ori mai mari decât cele ale forțelor ucrainene, cu un total de peste 500.000 de victime rusești în Ucraina, deși această cifră nu a fost verificată independent.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;