Curtea Supremă a SUA Interzice Înregistrarea Mărcii "Trump too small"

Curtea Supremă a SUA Interzice Înregistrarea Mărcii "Trump too small"

Curtea Supremă a Statelor Unite a emis o hotărâre joi, prin care interzice înregistrarea mărcii "Trump too small", pe considerentul că legea protejează dreptul unei persoane la utilizarea propriului nume. Decizia vine după o dispută legală pornită în 2018, când avocatul californian Steve Elster a fost refuzat în tentativa de a înregistra această sintagmă, destinată să fie imprimată pe articole vestimentare critice la adresa fostului președinte Donald Trump.

Curtea a confirmat că restricționarea înregistrării numelui ca marcă comercială este în concordanță cu Primul Amendament, care garantează libertatea de exprimare. Guvernul federal a intervenit în caz, susținând că refuzul de înregistrare nu împiedică utilizarea expresiei, ci doar privează de protecția drepturilor de proprietate intelectuală. Fraza "Trump too small" a fost inspirată de o remarcă a senatorului Marco Rubio din 2016, referindu-se la dimensiunea mâinilor lui Trump, ceea ce a generat o serie de atacuri și replici între cei doi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;