Donald Trump, Reabilitat de Curtea Supremă a SUA pentru Alegerile din Colorado

Donald Trump, Reabilitat de Curtea Supremă a SUA pentru Alegerile din Colorado

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a înregistrat o victorie semnificativă în instanță, după ce Curtea Supremă a SUA a decis că trebuie să fie repus pe buletinele de vot în statul Colorado. Această hotărâre vine ca o anulare a deciziei anterioare a instanței supreme din Colorado, care l-a descalificat pe baza celui de-al 14-lea amendament al Constituției SUA.

Curtea, cu o majoritate conservatoare, a statuat că statele nu au autoritatea de a descalifica candidați la funcții federale, inclusiv președinția, pe baza acestei secțiuni a amendamentului. Această decizie pune capăt unei perioade de incertitudine pentru Trump, care fusese exclus și din alte state precum Maine și Illinois, decizii care au fost suspendate până la pronunțarea Curții Supreme.

În urma acestei hotărâri, Trump a reacționat pe platforma sa socială Truth Social, numind decizia o "MARE VICTORIE PENTRU AMERICA!!!!". De asemenea, Jena Griswold, secretarul de Stat din Colorado, și-a exprimat dezamăgirea, argumentând că statul ar trebui să aibă dreptul de a elimina de pe buletinele de vot persoanele care s-au angajat în insurecții.

Această decizie a Curții Supreme consolidează poziția lui Trump ca favorit pentru a obține nominalizarea Partidului Republican pentru a-l înfrunta pe actualul președinte democrat Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie. Cu toate acestea, Președinția SUA și echipa de campanie a președintelui Biden au refuzat să comenteze pe această temă.

Donald Trump rămâne o figură controversată în politica americană, având în vedere acuzațiile aduse împotriva sa pentru implicarea în violențele de la Capitoliu din ianuarie 2021. Cu toate acestea, Curtea Supremă urmează să se pronunțe și asupra imunității juridice a lui Trump în acest dosar.

Decizia Curții Supreme reprezintă un moment crucial nu doar pentru Trump și susținătorii săi, dar și pentru structura puterii în SUA, subliniind limita autorității statelor în descalificarea candidaților la funcții federale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;