George Tuță câștigă primăria Sectorului 1 după un scrutin controversat

George Tuță câștigă primăria Sectorului 1 după un scrutin controversat

După zile de tensiuni și acuzații de fraudă, George Tuță, candidatul Alianței PSD-PNL, a fost declarat câștigătorul funcției de primar al Sectorului 1, învingându-și contracandidatul, Clotilde Armand, cu un avans de aproximativ 500 de voturi, conform datelor finale ale Biroului Electoral Central (BEC). Tuță a obținut 35.910 de voturi, reprezentând 36,61%, în timp ce Armand a primit 35.237 de voturi, adică 35,92%.

În urma anunțului, George Tuță a mulțumit alegătorilor și echipei pentru sprijin, promițând să nu dezamăgească încrederea acordată și să fie un primar dedicat tuturor cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice. Tuță a solicitat de asemenea începerea procesului de tranziție pentru a prelua mandatul de primar.

Pe de altă parte, Clotilde Armand continuă să conteste rezultatele, susținând că există dovezi de fraudă electorală și cerând renumărarea voturilor. Acuzațiile aduse de Armand includ dispariția buletinelor de vot și transcrierea greșită a voturilor în favoarea candidatului PSD-PNL. Armand a cerut implicarea autorităților și a făcut apel la renumărarea voturilor pentru a asigura integritatea procesului electoral. Totuși, BEC a respins cererile de anulare a alegerilor, motivând lipsa de probe concrete în susținerea acuzațiilor.

În ciuda controversei, George Tuță se pregătește să preia funcția de primar, punând accent pe colaborarea cu administrația actuală pentru a asigura o tranziție eficientă și orientată spre interesele comunității din Sectorul 1.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;