Controversă în Sectorul 1 și 2 după alegerile locale: Acuzații de fraudă și cereri de anulare

Controversă în Sectorul 1 și 2 după alegerile locale: Acuzații de fraudă și cereri de anulare

Numărarea voturilor la alegerile locale din Sectoarele 1 și 2 s-a încheiat, însă rezultatele sunt umbrite de controverse. Primarul în funcție din Sectorul 1, Clotilde Armand, și cel din Sectorul 2, Radu Mihaiu, continuă să acuze fraude electorale, în timp ce contracandidații lor de la alianța PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă, își revendică victoria.

Clotilde Armand susține că peste 100 de procese verbale au fost falsificate și urcate în platforma Autorității Electorale Permanente (AEP). Armand a cerut renumărarea voturilor și a depus dovezi la Parchetul General, acuzând o fraudă electorală. În ciuda acestor acuzații, George Tuță a solicitat începerea procesului de preluare a mandatului, susținut de PNL.

Radu Mihaiu a menționat că au fost descoperite dovezi ale fraudării voturilor prin "metoda suveica" și a depus o plângere la poliție. Pe de altă parte, Rareș Hopincă a declarat că numărarea voturilor s-a încheiat, menținându-se o diferență de peste 300 de voturi în favoarea sa, respingând acuzațiile de nereguli.

Clotilde Armand a făcut un apel către Biroul Electoral Central (BEC) să anuleze alegerile din Sectorul 1, însă BEC și-a încheiat activitatea după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor. Mai multe cereri de renumărare și anulare a alegerilor depuse de Armand au fost respinse, pe motiv că au fost depuse după expirarea termenului legal.

Situația este una fără precedent și a generat proteste și cereri de asigurare a unui proces electoral transparent și corect. Acuzațiile de fraudă electorală și cererile de anulare a alegerilor continuă să domine peisajul politic în sectoarele menționate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;