Harvey Weinstein, Spitalizat După Anularea Condamnării pentru Viol în New York

Harvey Weinstein, Spitalizat După Anularea Condamnării pentru Viol în New York

Fostul magnat de la Hollywood, Harvey Weinstein, a fost internat în spital în urma unei decizii medicale urgente, chiar după ce o Curte de Apel din New York a anulat o condamnare anterioară pentru viol și agresiune sexuală. Avocatul său, Arthur Aidala, a declarat că Weinstein a fost transferat la un spital din Manhattan, rămânând totodată în custodia autorităților penitenciare.

Conform declarațiilor lui Aidala, Weinstein, care a fost etichetat drept "o epavă" din punct de vedere al stării de sănătate, se confruntă cu multiple probleme medicale, inclusiv diabet, apnee în somn, afecțiuni cardiace și probleme de vedere. Aceste probleme de sănătate nu sunt noi, având în vedere că în 2020 a suferit o intervenție medicală legată de probleme cardiace.

În ciuda anulării condamnării din New York, Weinstein rămâne în închisoare în urma unei sentințe separate pentru viol în Los Angeles. Decizia Curții de Apel a fost bazată pe erori de procedură comise în procesul inițial, care au condus la un verdict considerat inechitabil. Curtea a menționat utilizarea mărturiilor unor femei care susțineau că au fost agresate de Weinstein, dar care nu făceau parte din acuzațiile formale împotriva sa.

Această dezvoltare vine ca un nou capitol în cazul Weinstein, care a fost unul dintre cele mai mediatizate și a avut un impact semnificativ asupra mișcării #MeToo. În ciuda acestor evenimente recente, Weinstein este așteptat să se confrunte cu un nou proces în New York, iar starea sa de sănătate rămâne sub atentă supraveghere.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;