Norvegia intensifică restricțiile pentru turiștii ruși în contextul conflictului din Ucraina

Norvegia intensifică restricțiile pentru turiștii ruși în contextul conflictului din Ucraina

Norvegia anunță înăsprirea restricțiilor pentru turiștii ruși ca răspuns la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina. Măsurile, care vor intra în vigoare pe 29 mai, includ blocarea aproape totală a punctelor de intrare pentru cetățenii ruși care călătoresc în scopuri turistice sau alte activități neesențiale. Ministrul Justiției din Norvegia, Emilie Enger Mehl, a declarat că această decizie reflectă solidaritatea Norvegiei cu aliații și partenerii în fața agresiunii ilegale a Rusiei. Excepții vor fi acordate pentru vizitele la rude apropiate rezidente în Norvegia și pentru rușii care urmează să lucreze sau să studieze în țară sau în alte state Schengen.

Această politică vine după ce, în septembrie anul trecut, Norvegia a închis frontierele pentru vehiculele înmatriculate în Rusia, cu puține excepții, ca parte a sancțiunilor internaționale. Kremlinul a denumit aceste restricții drept "absurde" și a promis măsuri de răspuns, cu purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov exprimând regretul pentru deteriorarea relațiilor bilaterale dintre Rusia și Norvegia.

Autoritățile norvegiene vor monitoriza îndeaproape frontiera și traficul de frontieră, fiind pregătite să ia măsuri suplimentare dacă situația o va cere. Norvegia, membru NATO și țară fondatoare a alianței, are o graniță de aproape 200 km cu Rusia în Arctica și nu este membră a Uniunii Europene, dar se aliniază la sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;