UE Onorează Memoria lui Aleksei Navalnîi și Consolidează Sancțiunile Împotriva Rusiei

UE Onorează Memoria lui Aleksei Navalnîi și Consolidează Sancțiunile Împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a anunțat că va lua în considerare impunerea unui nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, în urma decesului opozantului rus Aleksei Navalnîi. Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, a propus redenumirea Regimului mondial de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului în „Regimul Navalnîi de sancțiuni în materie de drepturi ale omului”, pentru a onora memoria lui Navalnîi și a asigura că numele său va rămâne asociat cu lupta pentru drepturile omului.

Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, a fost o prezență marcantă la Consiliul Afaceri Externe al UE, unde a transmis un mesaj puternic de susținere a luptei pentru libertate din Rusia și a onorat memoria soțului său. În ciuda pierderii tragice, Iulia Navalnaia a declarat că va continua munca soțului ei și a îndemnat cetățenii ruși să nu se teamă și să lupte pentru o Rusie liberă.

Acuzațiile de otrăvire cu Noviciok și ascunderea cadavrului lui Navalnîi pentru a elimina urmele substanței toxice au intensificat tensiunile dintre Rusia și comunitatea internațională. Kremlinul a negat orice implicare în moartea opozantului, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi a raportat că autoritățile au refuzat accesul la trupul lui Navalnîi și că ancheta morții sale a fost extinsă.

UE își reafirmă angajamentul de a apăra drepturile omului și de a sprijini lupta împotriva corupției și a abuzurilor de putere, onorând astfel memoria unuia dintre cei mai curajoși luptători pentru libertate din Rusia, Aleksei Navalnîi.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;