Anchetă la Spitalul Județean Brăila: Pacient Legat de Pat și Tratament Inuman

Anchetă la Spitalul Județean Brăila: Pacient Legat de Pat și Tratament Inuman

Scene tulburătoare au fost surprinse la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Brăila, unde un paznic a fost filmat legând de pat un pacient în vârstă de 64 de ani, care se prezenta cu probleme hepatice și respiratorii. Înregistrarea video, care a circulat amplu pe rețelele de socializare, a stârnit indignare și a declanșat o anchetă internă din partea spitalului, precum și un dosar penal deschis de Poliția Municipiului Brăila.

Incidentul, petrecut duminică seară, a fost făcut public după ce imaginile au fost încărcate pe internet. În videoclip, se poate observa cum paznicul leagă mâinile pacientului de un pat mobil, în timp ce o infirmieră comentează că bărbatul ar fi trebuit să fie dus „la nebuni”, deoarece UPU nu este Psihiatrie. Femeia menționează, de asemenea, că are copii acasă și nu dorește ca pacienții să o „bage în pământ”.

În urma acestor acuzații grave, Poliția Municipiului Brăila a luat măsuri imediate. „La data de 28 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către angajaţi ai spitalului. Verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi a situaţiei de fapt”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

Managerul Spitalului Județean Clinic de Urgență din Brăila, Didi Crintea, a exprimat regretul față de incident și a promis o anchetă aprofundată. „Este regretabil și de neacceptat un astfel de comportament. Am cerut medicului șef al UPU să inițieze o anchetă internă pentru a clarifica situația și a lua măsurile necesare”, a declarat Crintea pentru presa locală.

Acest caz vine în contextul în care sistemul medical din România se confruntă frecvent cu probleme legate de condițiile de îngrijire și respectarea drepturilor pacienților. Astfel de incidente subliniază necesitatea unei supravegheri stricte și a unor protocoale clare pentru tratamentul pacienților, în special în cazurile în care aceștia sunt agitați sau au nevoie de îngrijiri speciale.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;