Anchetă Majoră la Spitalul Sf. Pantelimon: Suspiciuni de Neglijență Medicală După Moartea a 20 de Pacienți

Anchetă Majoră la Spitalul Sf. Pantelimon: Suspiciuni de Neglijență Medicală După Moartea a 20 de Pacienți

În urma unor evenimente îngrijorătoare la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, autoritățile au demarat o serie de investigații ample. Între zilele de 4 și 7 aprilie, un număr alarmant de 20 de pacienți internați la secția de Terapie Intensivă (ATI) au decedat, ceea ce a stârnit suspiciuni privind posibila administrare incorectă a tratamentelor medicale.

Sesizarea inițială a venit din partea unei asistente medicale care a alertat conducerea spitalului despre o posibilă reducere a dozelor de tratament, o acțiune care ar fi putut avea consecințe fatale. În pofida acuzațiilor, conducerea spitalului a declarat că numărul deceselor înregistrate în perioada menționată nu este neobișnuit comparativ cu alte intervale de timp.

Cu toate acestea, gravitatea situației a determinat Parchetul de pe lângă Tribunalul București să deschidă un dosar penal pentru a investiga circumstanțele acestor decese. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat trimiterea Corpului de Control la spital pentru a evalua modul în care au fost gestionate cazurile pacienților și pentru a clarifica acuzațiile aduse.

În momentul de față, o comisie de anchetă a spitalului lucrează pentru a verifica veridicitatea sesizării, iar rezultatele anchetei sunt așteptate cu interes de comunitatea medicală și de opinia publică. Această situație subliniază importanța unei monitorizări riguroase a procedurilor medicale și a respectării protocoalelor de tratament în unitățile de îngrijire intensivă.

Este esențial ca pacienții și familiile lor să aibă încredere în sistemul de sănătate și în profesionalismul celor care le sunt în grija. Autoritățile sunt determinate să pună lumină asupra acestui caz și să asigure că orice formă de neglijență medicală este identificată și sancționată corespunzător.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;