Descoperire Majoră în Bulgaria: Depozit de Arme Hamas Destinat Atentatelor în Europa

Descoperire Majoră în Bulgaria: Depozit de Arme Hamas Destinat Atentatelor în Europa

Autoritățile bulgare, în colaborare cu anchetatorii germani, au reușit să dejoace planurile unei celule Hamas care intenționa să execute atacuri teroriste pe teritoriul european. În urma unei investigații meticuloase, a fost descoperită o ascunzătoare de arme în sudul Bulgariei, care includea un arsenal impresionant destinat unor posibile atentate împotriva obiectivelor evreiești din Europa.

Ancheta a început după arestarea a patru membri ai mișcării islamiste palestiniene în Germania și Olanda, în decembrie 2023. Potrivit informațiilor publicate de Der Spiegel și confirmate de Parchetul federal german, indivizii aveau misiunea de a strânge arme pentru Hamas, cu scopul de a le folosi în atacuri teroriste. Descoperirea armelelor a fost posibilă datorită analizei digitale a unor fotografii găsite în telefonul unuia dintre suspecți.

Cu ajutorul poliției bulgare, anchetatorii au localizat și capturat armele din depozitul din regiunea Iambol, care includea arme automate și semiautomate, pistoale, un proiectil antitanc, cartușe, detonatoare și praf de pușcă. Proprietarul locației unde au fost depistate armele a fost arestat, contribuind astfel la împiedicarea unor potențiale tragedii.

Această operațiune de succes subliniază importanța colaborării internaționale în lupta împotriva terorismului și a extremismului violent. Gruparea Hamas, activă în Liban, este binecunoscută pentru atacurile sale împotriva Israelului și a fost clasificată ca organizație teroristă de către mai multe țări.

Descoperirea depozitului de arme în Bulgaria reprezintă un avertisment serios cu privire la amenințarea teroristă care planează asupra siguranței cetățenilor europeni și a instituțiilor evreiești. Este un pas semnificativ în prevenirea violenței și protejarea vieților nevinovate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;