Captură majoră la Vama Nădlac II: 47 de migranți ascunși în TIR-uri, descoperiți de Poliția de Frontieră

Captură majoră la Vama Nădlac II: 47 de migranți ascunși în TIR-uri, descoperiți de Poliția de Frontieră

Într-o operațiune remarcabilă de supraveghere la frontiera României, Poliția de Frontieră a dejucat o tentativă de trecere ilegală a frontierei de către aproape 50 de migranți. Incidentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, unde două ansambluri rutiere, conduse de un șofer român și unul turc, au fost supuse unui control amănunțit.

Șoferii, care declaraseră că transportă confecții metalice și piese auto către societăți comerciale din Germania și Franța, ascundeau în realitate 47 de cetățeni străini. Migranții, provenind din țări precum Bangladesh, Siria, Pakistan, Sri Lanka, Irak și Afganistan, au fost găsiți ascunși printre mărfurile declarate și într-un spațiu special amenajat cu perete dublu în semiremorca unuia dintre TIR-uri.

După descoperire, persoanele au fost transportate la sediul sectorului pentru investigații suplimentare. Verificările au relevat că unii migranți intraseră legal în România, în timp ce alții erau solicitanți de azil. Poliția de Frontieră a inițiat cercetări pentru infracțiunile de trafic de migranți în cazul șoferilor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul migranților.

Această captură subliniază eforturile continue ale autorităților române de a combate traficul ilegal de persoane și de a asigura securitatea frontierelor naționale. Cetățenii sunt încurajați să urmărească și să susțină acțiunile forțelor de ordine în lupta împotriva acestor activități ilegale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;