Jaf de proporții în Cuba: 133 de tone de carne de pui, furate dintr-un depozit de stat

Jaf de proporții în Cuba: 133 de tone de carne de pui, furate dintr-un depozit de stat

Cuba se confruntă cu un caz de infracționalitate majoră, după ce un grup de hoți a sustras 133 de tone de carne de pui dintr-un depozit guvernamental, într-o perioadă marcată de criza alimentară care afectează țara. Incidentul, care a avut loc în capitala Havana, a dus la punerea sub acuzare a 30 de persoane, printre care se numără angajați ai depozitului, agenți de securitate și complici din afara companiei.

Carnea de pui, un aliment de bază în dieta cubaneză, este distribuită populației prin intermediul unui sistem de raționalizare introdus după revoluția din 1959. Această raționalizare este menită să asigure accesul egal la alimente subvenționate pentru toți cetățenii. Cu toate acestea, în ultimii ani, cantitatea de carne de pui disponibilă prin acest sistem a scăzut considerabil, lăsând populația să se confrunte cu întârzieri semnificative în primirea produselor subvenționate.

Furtul masiv de carne de pui a fost descoperit după ce autoritățile au observat fluctuații ale temperaturii în depozitul frigorific și au revizuit înregistrările camerelor de supraveghere, care au surprins camioanele încărcând și transportând cutiile cu alimente. Se estimează că furtul a avut loc între miezul nopții și ora 2 dimineața.

Veniturile obținute din vânzarea ilegală a cărnii au fost folosite de hoți pentru a achiziționa bunuri de larg consum, cum ar fi frigidere, laptopuri, televizoare și aparate de aer condiționat. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 20 de ani de închisoare, demonstrând seriozitatea cu care autoritățile tratează acest caz.

Acest incident subliniază dificultățile economice cu care se confruntă Cuba în urma pandemiei de COVID-19 și creșterea infracționalității asociată cu aceste provocări. Deși furturile la scară largă precum acesta sunt rare, ele reflectă tensiunile din societatea cubaneză și nevoia acută de resurse.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;