Ingeniozitate criminală: Jaf meticulos dejucat de un muc de țigară

Ingeniozitate criminală: Jaf meticulos dejucat de un muc de țigară

Un jaf care pare desprins din scenariile de film a fost recent dejucat în Italia, după ce trei români au fost prinși de autoritățile italiene grație unui indiciu neașteptat: un muc de țigară. Incidentul, care a avut loc în orașul Parma, a început cu o înscenare bine gândită, unde două femei s-au dat drept îngrijitoare pentru a câștiga încrederea unui bătrân de 91 de ani.

Polițiștii italieni relatează că femeile au folosit un spray anestezic pentru a-l droga pe bătrân, permițând astfel accesul în seiful unde victima își păstra economiile și bijuteriile. În total, hoții au reușit să sustragă suma de 30.000 de euro, precum și obiecte de valoare. Bătrânul a fost descoperit ulterior de nepotul său, lovit și căzut pe jos, fiind transportat de urgență la spital.

Investigația a fost una complexă, dar o combinație de imagini de pe camerele de supraveghere, amprente și probe biologice a condus la identificarea și prinderea suspecților. Elementul-surpriză care a înclinat balanța în favoarea anchetatorilor a fost un muc de țigară găsit în locuința hoților, pe care anchetatorii au reușit să extragă ADN-ul și să-l coreleze cu probele din casa victimei.

Cei trei români au fost arestați și se află acum în custodia autorităților, așteptându-și procesul într-o închisoare din Parma. Acest caz remarcabil subliniază importanța detaliilor mici în rezolvarea crimelor și demonstrează că, indiferent cât de bine este planificată o infracțiune, există întotdeauna o fisură care poate duce la prinderea făptașilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;