Tragedie pe Râul Tisa: Trei Ucraineni și-au Pierdut Viața Încercând să Evite Recrutarea Militară

Tragedie pe Râul Tisa: Trei Ucraineni și-au Pierdut Viața Încercând să Evite Recrutarea Militară

Tragedia a lovit din nou granița dintre Ucraina și România, unde apele reci ale râului Tisa au devenit mormântul pentru trei bărbați ucraineni. Cadavrele au fost descoperite în condiții care sugerează o tentativă disperată de a evita recrutarea forțată în armată, în contextul invaziei rusești care a marcat Ucraina din februarie 2022.

Legea marțială din Ucraina, care interzice bărbaților cu vârsta între 18 și 60 de ani să părăsească țara, a fost o piedică majoră pentru cei care caută să scape de conflict. Cu toate acestea, mulți au ales să riște trecerea ilegală a frontierei, de multe ori cu consecințe fatale.

Un pescar a fost cel care a găsit inițial corpul unui tânăr de 28 de ani, urmat de descoperirea altor două cadavre de către polițiștii de frontieră. Identitatea celui de-al treilea bărbat nu a fost încă stabilită, dar cel puțin doi dintre ei aveau vârsta necesară pentru a fi recrutați în armată.

Autoritățile ucrainene, deși nu au confirmat explicit că bărbații fugeau de mobilizare, au indicat că aceștia probabil căutau să treacă frontiera în mod ilegal. Râul Tisa este cunoscut pentru pericolele sale, iar poliția de frontieră a condamnat acțiunile „infractorilor avizi de profituri ilicite” care îi îndeamnă pe oameni să traverseze apele periculoase.

Într-un context în care Ucraina se pregătește să implementeze o nouă lege care permite mobilizarea unor militari suplimentari, această tragedie subliniază disperarea și riscurile la care sunt expuși bărbații ucraineni în încercarea de a evita lupta.

Râul Tisa continuă să fie un punct fierbinte pentru astfel de incidente tragice, iar autoritățile avertizează cu regularitate asupra pericolelor traversării ilegale. Pe măsură ce Ucraina se confruntă cu dificultăți în recrutarea de voluntari pentru armată, presiunea asupra bărbaților apți de luptă crește, iar uneori, prețul evadării este viața însăși.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;