Tragedie pe "Drumul morții": Carambol mortal în Sinești, Ialomița - Intervenție de urgență cu Planul Roșu activat

Tragedie pe "Drumul morții": Carambol mortal în Sinești, Ialomița - Intervenție de urgență cu Planul Roșu activat

Un grav accident rutier s-a produs pe DN2, cunoscut ca "Drumul morții", în localitatea Sinești, județul Ialomița, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor cinci, inclusiv un copil. A fost nevoie de activarea Planului Roșu de Intervenție, datorită magnitudinii evenimentului și numărului mare de victime.

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), patru autoturisme au fost implicate în carambol. Echipele de salvare din două județe, ISU Ialomița și ISU București-Ilfov, au fost mobilizate pentru a oferi asistență și a evacua victimele. Resursele alocate au inclus autospeciale de stingere, mașini de descarcerare, ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță. În plus, pentru a sprijini eforturile echipajelor medicale, a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Din păcate, una dintre victime a fost declarată decedată la fața locului, în timp ce celelalte cinci persoane rănite au fost conștiente și au primit îngrijiri medicale la locul intervenției. Trei dintre adulți au fost transportați la spital pentru tratament suplimentar.

DN2 este trist cunoscut pentru numărul ridicat de accidente mortale care au loc pe acesta. Un raport din 2021 a evidențiat pericolul acestui drum, denumindu-l "Drumul crucilor", cu peste 564 de cruci ridicate în memoria victimelor accidentelor rutiere, un număr mai mare decât bornele kilometrice de pe acest segment de drum.

Acest tragic accident reamintește importanța conștientizării pericolelor la volan și necesitatea unor măsuri suplimentare de siguranță rutieră pentru prevenirea altor astfel de evenimente nefericite.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;