Comemorarea unui an de la cutremurul din Turcia: Proteste și cereri de demisie în urma gestionării crizei

Comemorarea unui an de la cutremurul din Turcia: Proteste și cereri de demisie în urma gestionării crizei

La un an de la cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a zguduit Turcia, cetățenii din provincia Hatay, epicentrul dezastrului, au ieșit în număr mare pe străzi, exprimându-și furia și durerea în fața gestionării crizei de către autorități. Comemorarea acestui tragic eveniment s-a transformat într-un protest față de guvernul turc, acuzat de neglijență în salvarea vieților și în reconstrucția zonelor afectate.

Pe 24 ianuarie, peste 10.000 de oameni au comemorat victimele cutremurului devastator, care a lăsat în urmă peste 50.000 de morți în Turcia și aproximativ 5.900 în Siria, precum și milioane de oameni fără adăpost. În Hatay, locuitorii au cerut demisii și au refuzat prezența oficialilor la comemorare, scandând „Îmi aude cineva vocea?”, un ecou al strigătelor de ajutor ignorate în urmă cu un an.

Protestatarii au aruncat flori și ramuri de măslini în râul Asi, simbolizând pierderea celor dragi și unitatea comunității în fața tragediei. Merve Gursel, care și-a pierdut rudele în cutremur, a exprimat sentimentul colectiv de abandon, în timp ce Nesibe Duzgun a subliniat unirea oamenilor din Hatay în doliu.

Președintele Tayyip Erdogan a recunoscut durerea persistentă, dar a lăudat națiunea pentru trecerea "cu succes" a acestui test istoric. Cu toate acestea, sentimentul de abandon și furie continuă să domine în rândul supraviețuitorilor, care se întreabă unde au fost autoritățile când aveau mai mare nevoie de ele.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;