Ancheta preliminară a armatei iraniene nu identifică elemente suspecte în prăbușirea elicopterului președintelui Raisi

Ancheta preliminară a armatei iraniene nu identifică elemente suspecte în prăbușirea elicopterului președintelui Raisi

Statul Major al forțelor armate iraniene a anunțat că, în urma unei anchete preliminare, nu au fost identificate elemente suspecte care să sugereze un atac asupra elicopterului în care se afla președintele Ebrahim Raisi. Conform raportului, aparatul a urmat planul de zbor stabilit și nu au fost detectate urme de proiectile sau alte avarii la epava elicopterului care a luat foc după ce s-a izbit de un munte.

Complexitatea terenului, ceața și temperaturile scăzute au îngreunat operațiunile de salvare și localizarea epavei, care a fost găsită abia a doua zi după dispariția sa duminică după-amiază. Deși au fost colectate numeroase documente și probe, forțele armate au comunicat că este nevoie de mai mult timp pentru examinarea acestora.

Critici au apărut în presa iraniană, care a acuzat guvernul de la Teheran de furnizarea de informații eronate și ambigue, iar unele publicații au ridicat suspiciuni privind posibile conspirații străine, întrebându-se de ce doar elicopterul prezidențial a dispărut și de ce nu a fost localizat mai repede, având în vedere că s-a luat legătura prin telefon cu unul dintre pasageri.

Toate cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului, inclusiv președintele Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, au decedat în urma accidentului. Președintele Raisi a fost înmormântat la Mașhad, orașul său natal, după două zile de ceremonii funerare la care au participat sute de mii de persoane.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;