Accident aviatic în Osetia de Nord: Doi piloți mor în urma prăbușirii unui avion Su-34

Accident aviatic în Osetia de Nord: Doi piloți mor în urma prăbușirii unui avion Su-34

Un avion de vânătoare Su-34 al Forțelor Aerospațiale ruse s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament în regiunea muntoasă a Osetiei de Nord, provocând moartea celor doi membri ai echipajului. Ministerul Apărării rus a confirmat incidentul, indicând că avionul s-a prăbușit într-o zonă izolată și nu a cauzat pagube la sol.

Cauza preliminară identificată de Ministerul Apărării este o defecțiune tehnică, iar o comisie de anchetă a fost trimisă la fața locului pentru a investiga circumstanțele exacte ale accidentului. Anterior, în octombrie 2022, un alt avion Su-34 s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Ieisk, pe teritoriul Krasnodar, eveniment soldat cu 15 decese și aproximativ 50 de răniți, cauza fiind atribuită coliziunii cu păsări.

Osetia de Nord se află la o distanță considerabilă de linia frontului din Ucraina, fapt care exclude posibilitatea unui atac inamic ca posibilă cauză a acestui recent accident aviatic.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;