Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, în vizorul DNA pentru achiziții publice suspecte

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, în vizorul DNA pentru achiziții publice suspecte

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, se confruntă cu noi provocări juridice după ce a fost chemat la DNA Constanța pentru audieri în legătură cu un dosar de corupție ce investighează achiziții publice. Liderul organizației județene a PSD a fost anterior trimis în judecată pentru abuz în serviciu și șantaj, dar a fost achitat în prima instanță, decizia nefiind definitivă.

Ancheta DNA Constanța se concentrează pe percheziții informatice efectuate la sediul Consiliului Județean, Spitalul Județean și Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Călărași. Procurorii au ridicat documente ce vizează contracte de achiziție, iar surse judiciare sugerează că Iliuță, deși nu are încă o calitate procesuală în dosar, este o figură centrală în investigație.

Vasile Iliuță a fost acuzat în trecut că și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prin îngrădirea dreptului la muncă pentru anumiți angajați ai CJ Călărași, o acuzație pentru care a fost achitat recent. Totuși, acesta nu este singurul episod controversat din cariera sa politică, având în vedere că a fost anchetat și pentru conducere sub influența alcoolului.

În ciuda acestor probleme legale, Iliuță a primit susținerea liderilor PSD, inclusiv a lui Marcel Ciolacu. În prezent, atenția publică este îndreptată spre evoluția acestui nou dosar de corupție și impactul pe care îl poate avea asupra carierei politice a lui Vasile Iliuță.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;