Garanția Guvernului: Nicio pensie nu scade după recalculare, conform noilor norme metodologice

Garanția Guvernului: Nicio pensie nu scade după recalculare, conform noilor norme metodologice

Guvernul României a aprobat normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, o veste care aduce liniște în rândul pensionarilor. Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important în cadrul unei ședințe recente: "Nicio pensie nu va scădea ca urmare a recalculării. Din contră, venim cu o abordare echitabilă și pe merit, majorând pensiile cu 13,8% începând cu ianuarie 2024." Această majorare este doar un prim pas, urmând ca din septembrie 2024 să fie efectuate plățile conform noilor pensii recalculate.

Această recalculare a pensiilor se bazează pe o formulă simplificată, eliminându-se indicele de corecție și stagiul complet de cotizare diferit. Valoarea punctului de referință, stabilită la 81 de lei, va fi multiplicată cu numărul total de puncte acumulate de fiecare pensionar, asigurând astfel transparență și predictibilitate în sistemul de pensii.

Ministrul Muncii, Simina Bucura Oprescu, a asigurat că procesul de reevaluare a dosarelor de pensie este aproape finalizat, iar normele de aplicare ale legii vor fi gata în timp util. Această inițiativă a Guvernului vine ca o măsură de protecție socială în contextul economic actual, punând accent pe un sistem de pensii sustenabil și echitabil.

Este de așteptat ca aceste schimbări să aducă beneficii concrete pentru pensionarii din România, iar Guvernul se angajează să continue investițiile în proiecte de infrastructură, cum ar fi construcția Spitalelor Regionale de la Iași și Cluj, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;