România depășește pragul de 5 milioane de PET-uri colectate zilnic prin Sistemul Garanție-Returnare

România depășește pragul de 5 milioane de PET-uri colectate zilnic prin Sistemul Garanție-Returnare

România face pași importanți în lupta împotriva poluării cu plastic, reușind să colecteze peste 5 milioane de PET-uri în fiecare zi prin Sistemul Garanție-Returnare (SGR), așa cum a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet. Această cifră impresionantă nu doar că demonstrează eficiența sistemului, dar subliniază și o tendință de creștere a conștientizării cetățenilor privind importanța reciclării.

În contextul unei acțiuni de curățenie în Parcul Operei din Capitală, organizate de Asociația Let's Do It, Romania!, ministrul a subliniat succesul SGR, notând absența PET-urilor din acest sistem printre deșeurile colectate. Acest lucru indică faptul că sistemul nu doar că funcționează eficient, dar contribuie și la crearea de noi locuri de muncă și investiții, având ca rezultat final o natură mai curată.

De asemenea, Mircea Fechet a semnat o inițiativă legislativă pentru instituirea unei Zile Naționale de Curățenie în România. Inițiativa vizează consolidarea legislației în domeniul protecției mediului și încurajarea implicării civice și a educației pentru gestionarea corectă a deșeurilor. În plus, ministrul a menționat că anul trecut Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de 13,5 milioane de lei pentru depozite ilegale de deșeuri.

Aceste acțiuni reprezintă pași importanți în direcția unui mediu mai curat și a unei Românii mai responsabile în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Cu inițiative ca SGR și susținerea legislativă pentru ecologizare, țara noastră se îndreaptă spre un viitor mai verde și mai durabil.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;