Majorare semnificativă a pensiilor: Detalii despre recalculare și beneficii pentru pensionari

Majorare semnificativă a pensiilor: Detalii despre recalculare și beneficii pentru pensionari

Pensionarii din România pot aștepta vești bune în perioada următoare, conform anunțurilor făcute de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul a clarificat că procesul de recalculare a pensiilor este în grafic, iar pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare în cursul verii acesteia.

Pe baza noii legi a pensiilor, pensionarii vor beneficia de o creștere semnificativă a pensiilor, în special cei cu venituri mici. De exemplu, un român care a contribuit la sistemul de pensii pe baza salariului minim pe economie pentru o perioadă de 35 de ani va vedea o creștere de peste 80% a pensiei, de la indemnizația minimă socială de 1.281 de lei la aproximativ 1.900 de lei.

Această majorare este posibilă datorită introducerii punctelor de stabilitate, care se acordă pentru anii de muncă ce depășesc pragul de 25 de ani. Ministrul Muncii a subliniat că nicio pensie nu va scădea, garantând acest lucru prin prevederile noii legi.

O altă noutate adusă de legea pensiilor este că persoanele cu un stagiu de cotizare de 40 de ani vor putea ieși la pensie fără nicio penalitate, o schimbare care încurajează planificarea carierei și a vieții în concordanță cu noile reglementări.

Pensionarii sunt așteptați să primească deciziile de recalculare începând cu luna iunie, iar noile pensii recalculate urmează să intre în plată din septembrie. Aceste schimbări sunt parte din reforma pensiilor și vizează o mai bună reflectare a contribuțiilor individuale în cuantumul pensiilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;