România se pregătește pentru aplicarea salariului minim european și aniversează 20 de ani în NATO

România se pregătește pentru aplicarea salariului minim european și aniversează 20 de ani în NATO

România marchează două evenimente semnificative: pregătirea pentru implementarea salariului minim european și aniversarea a două decenii de la aderarea la NATO. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța ambelor aspecte, evidențiind rolul țării noastre ca membru activ în cadrul Alianței Nord-Atlantice și angajamentul său față de standardele europene în materie de salarizare.

În cadrul unei conferințe de presă, Marcel Ciolacu a discutat despre directiva privind salariul minim european, care va intra în vigoare în România din luna iulie a acestui an. Salariul minim pe economie va crește de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut, reprezentând un pas important pentru alinierea la obiectivul european ce prevede ca angajații cu venituri mai mici să fie remunerați cu cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie. Premierul a afirmat că prin dialog cu sindicatele și patronatele se va găsi formula cea mai bună pentru implementarea acestei directive.

Totodată, cu ocazia Zilei NATO în România, premierul a evidențiat contribuția țării noastre ca aliat de încredere și furnizor de securitate și stabilitate în cadrul Alianței. Celebrând 20 de ani de la aderarea la NATO și 75 de ani de la înființarea organizației, România își reafirmă angajamentul pentru promovarea securității și stabilității în spațiul euroatlantic. În contextul actual, marcat de tensiuni regionale și globale, România beneficiază de garanția de securitate oferită de apartenența la NATO și își asumă responsabilitatea de a contribui la eforturile aliate.

Aceste dezvoltări reflectă angajamentul României de a-și îndeplini obiectivele strategice, atât în domeniul economic, prin aplicarea salariului minim european, cât și în cel al securității naționale și internaționale, prin consolidarea rolului său în cadrul NATO.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;