Capturarea unui Infractor de Top: Românul de pe Lista Most Wanted, Prins în Italia

Capturarea unui Infractor de Top: Românul de pe Lista Most Wanted, Prins în Italia

Un român aflat pe lista celor mai căutați infractori pe plan internațional, cunoscut sub numele de Alex Stoica, a fost prins recent în Italia, punând capăt unei perioade îndelungate de căutări. Fiul unui notoriu interlop din România, Alexandru Daniel Stoica este acuzat de spălare de bani și implicare într-o rețea de infracțiuni informatice care a cauzat prejudicii financiare semnificative în SUA.

Cooperarea exemplară dintre Poliția Română și autoritățile italiene a dus la localizarea și capturarea lui Stoica, care era urmărit internațional după ce Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă în mai 2021. Acuzațiile aduse sunt legate de operațiuni ilegale cu dispozitive informatice și falsificare de instrumente de plată, activități desfășurate în perioada martie 2019 - iunie 2020, în special în zona Miami Beach, SUA.

Gruparea infracțională din care făcea parte Stoica a fost implicată în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare și retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate. Sumele obținute în mod ilicit au fost transferate în România, unde au fost folosite pentru achiziționarea de autoturisme de lux și alte bunuri, în scopul ascunderii originii ilicite a fondurilor.

Procedurile de extrădare sunt în curs de desfășurare, iar autoritățile române se pregătesc să îl preia pe Stoica pentru a răspunde în fața justiției pentru faptele sale. Capturarea sa reprezintă un succes notabil în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere și demonstrează eficiența colaborării internaționale în materie de aplicare a legii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;