Porumbelul Eliberat de Poliția Indiană: Nu Era Spion, ci un Atlet al Cerului

Porumbelul Eliberat de Poliția Indiană: Nu Era Spion, ci un Atlet al Cerului

Eliberarea unui porumbel de către poliția indiană a atras atenția presei internaționale, într-un caz neobișnuit ce a ridicat semne de întrebare privind securitatea națională. Porumbelul, suspectat inițial de spionaj pentru China, a fost în cele din urmă recunoscut ca fiind un simplu concurent în cursele de porumbei.

Totul a început în luna mai a anului trecut, când pasărea a fost capturată în apropierea unui port din Mumbai. Cu două inele la picioare inscripționate cu caractere ce păreau a fi chinezești, porumbelul a devenit rapid subiect de investigație pentru autoritățile indiene. După opt luni de detenție și investigații amănunțite, s-a descoperit că pasărea era, de fapt, un porumbel de curse din Taiwan care a deviat de la traseul său.

În cele din urmă, poliția a permis transferul porumbelului la Societatea Bombay pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale, unde a fost eliberat de către personalul veterinar. Acest caz nu este singular în India, unde temerile legate de spionaj au dus la capturarea mai multor porumbei în ultimii ani. În 2020, un porumbel aparținând unui pescar pakistanez a fost eliberat după o investigație similară, iar în 2016, un alt porumbel a fost luat în custodie pentru o notă amenințătoare la adresa prim-ministrului indian.

Utilizarea porumbeilor în scopuri de spionaj nu este o noutate, aceștia fiind folosiți în trecut de forțele britanice în timpul celor două Războaie Mondiale pentru transmiterea mesajelor. Totuși, în cazul recent, porumbelul s-a dovedit a fi doar un atlet al cerului, a cărui performanță de zbor a trecut dincolo de granițele competiției sportive.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;