Simularea Evaluării Naționale 2024: Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru examene cu subiecte model și corectare digitală

Simularea Evaluării Naționale 2024: Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru examene cu subiecte model și corectare digitală

Elevii de clasa a VIII-a din întreaga țară se pregătesc intens pentru simularea Evaluării Naționale 2024, un pas important în parcursul lor educațional. Simularea a început cu proba de Limba și literatura română, desfășurată în data de 5 februarie, urmată de Matematică și Limba și literatura maternă în zilele următoare.

Procedura de desfășurare a examenului este strictă, cu accesul în săli permis până la ora 8:30 și începerea probelor la ora 9:00. Elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, care sunt distribuite sub forma unei broșuri tipărite față-verso.

Un aspect inovator al acestui an este introducerea corectării digitale a lucrărilor. Conform Ministerului Educației, lucrările vor fi scanate în clase și corectate pe o platformă digitalizată, proces care va facilita o evaluare mai rapidă și mai obiectivă. Această metodă de corectare va fi aplicată atât la simulări, cât și la examenele naționale - Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024.

Pentru a se asigura că elevii sunt bine pregătiți, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte la română și baremuri, oferindu-le astfel posibilitatea de a se familiariza cu structura examenului. În plus, rezultatele simulării vor fi analizate detaliat în școli, cu scopul de a identifica și de a îmbunătăți punctele slabe înainte de examenele din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi trecute în catalog, dar există posibilitatea consemnării acestora la cererea scrisă a celor interesați. Comunicarea rezultatelor este programată pentru data de 23 februarie 2024.

Această simulare reprezintă o oportunitate valoroasă pentru elevi de a-și testa cunoștințele și de a-și perfecționa tehnica de examen, în timp ce sistemul educațional își continuă procesul de modernizare prin adoptarea tehnologiilor digitale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;