România sărbătorește 20 de ani în NATO și 75 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice

România sărbătorește 20 de ani în NATO și 75 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice

România marchează două momente importante: 20 de ani de la aderarea la NATO și celebrarea a 75 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, evenimente subliniate prin mesajele transmise de Președintele Klaus Iohannis și Premierul Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța articolului 5 al Tratatului de la Washington, care consolidează angajamentul față de apărarea colectivă, oferind astfel garanția unor societăți democratice, în pace și siguranță. În contextul actual, marcat de provocări de securitate diverse și complexe, NATO rămâne o alianță unită și puternică, adaptându-se continuu pentru a menține superioritatea militară și a descuraja orice potențial adversar. România, în calitate de membru aliat, se identifică deplin cu valorile democratice ale NATO și contribuie activ la procesul de adaptare a Alianței.

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat că România a demonstrat că este un aliat de încredere și un furnizor de securitate și stabilitate. A subliniat că țara noastră va continua să contribuie hotărât la asigurarea securității în spațiul euroatlantic. Evoluțiile actuale în materie de securitate, inclusiv agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, confirmă necesitatea unui concept defensiv comun. România beneficiază de o prezență aliată consolidată și o postură NATO întărită, reprezentând cea mai cuprinzătoare garanție de securitate de până acum.

Aceste declarații vin într-un moment în care Flancul Estic, vecinătatea estică și Marea Neagră au devenit teme centrale pe agenda NATO, iar România își consolidează rolul strategic în cadrul Alianței.

La mulți ani, NATO! La mulți ani, România în NATO!

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;