Interlopul Florin Duduianu Arestat în SUA: Operațiunea Internațională care a Dezvăluit Fraude de Milioane de Dolari

Interlopul Florin Duduianu Arestat în SUA: Operațiunea Internațională care a Dezvăluit Fraude de Milioane de Dolari

Interlopul român Florin Duduianu, cunoscut pentru activitățile sale infracționale și căutat de autoritățile din România, a fost recent arestat în Statele Unite ale Americii, în cadrul unei ample operațiuni care a dus la capturarea a 48 de suspecți. Aceștia sunt acuzați de fraude masive, prin clonarea cardurilor sociale, aducând prejudicii de peste 108 milioane de dolari doar în anul 2023.

Florin Duduianu, alături de ceilalți membri ai grupării infracționale, a fost implicat în operațiuni de skimming, instalând dispozitive în magazine pentru a fura datele de pe cardurile sociale destinate familiilor cu venituri mici. Produsele achiziționate ilegal, precum lapte praf pentru copii, erau apoi revândute în Mexic, unde există o cerere mare, contribuind astfel la finanțarea activităților de crimă organizată.

Procurorul districtual Todd Spitzer a subliniat gravitatea infracțiunilor, evidențiind impactul negativ asupra mamelor singure și a familiilor care se străduiesc să supraviețuiască. Arestările au fost posibile datorită eforturilor comune ale Procuraturii din comitatul Orange și ale forțelor de ordine locale, care au reușit să recupereze o parte din fondurile furate și să reducă furtul cu aproape 55%.

Duduianu, care figura pe lista „Most Wanted” a Poliției Române, este acuzat în țara sa natală de șantaj și tâlhărie calificată, având ca victime cântăreți de manele. Prin arestarea sa și a celorlalți membri ai grupării, autoritățile speră să pună capăt unei rețele de infracțiuni care a afectat profund comunități vulnerabile și să aducă un plus de siguranță cetățenilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;