Volodimir Zelenski Solicită Mai Mult Sprijin Militar din Partea SUA şi Aliaţilor

Volodimir Zelenski Solicită Mai Mult Sprijin Militar din Partea SUA şi Aliaţilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat ezitarea președintelui SUA, Joe Biden, de a aproba utilizarea armelor occidentale pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei, într-un interviu acordat publicației The Guardian. Zelenski a afirmat că această șovăială le-a permis forțelor Kremlinului să trateze situația ca pe o „vânătoare de oameni” și a subliniat că Ucraina trebuie să poată folosi arme "puternice" cu rază lungă de acțiune pentru a-și apăra teritoriul.

În ciuda unui pas mic, dar simbolic, făcut de SUA de a permite armatei ucrainene să folosească unele arme de fabricație americană în zona de graniță pentru apărarea orașului Harkov, Zelenski insistă că este nevoie de mai mult. Președintele ucrainean a menționat că lipsa unei aprobări din partea SUA împiedică și aliații să permită Ucrainei să folosească armele lor cu rază lungă de acțiune.

Zelenski a dezvăluit, de asemenea, că a cerut fostului premier britanic Boris Johnson să facă lobby pentru sprijinul SUA și a criticat faptul că noile arme americane nu au sosit în cantități suficiente pentru a echipa brigăzi suplimentare în nord-estul Ucrainei. Deși zece țări și-au manifestat sprijinul pentru eliminarea restricțiilor privind folosirea armamentului occidental, poziția de la Washington rămâne crucială pentru o decizie finală.

Președintele francez Emmanuel Macron a indicat sprijinul Franței, iar Germania a anunțat că va permite Ucrainei să folosească arme germane pentru a lovi ținte din Rusia. Cu toate acestea, Biden este îngrijorat de riscurile unui conflict nuclear direct cu Moscova și a indicat că va lipsi de la summitul de pace care va avea loc în Elveția, organizat de Ucraina.

Zelenski a subliniat că Ucraina se confruntă cu un război care amintește de cel de-al Doilea Război Mondial datorită "ideologiei fascismului rusesc" și a avertizat că în cazul unei victorii a Rusiei, Putin ar putea căuta să remodeleze granițele Europei. Președintele Ucrainei a menționat, de asemenea, prețul emoțional și personal pe care războiul îl are asupra populației și a reiterat că negocierile cu Rusia sunt nerealiste în condițiile actuale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;