Matteo Salvini Apără Rezultatele Alegerilor din Rusia în Pofida Criticilor Internaționale

Matteo Salvini Apără Rezultatele Alegerilor din Rusia în Pofida Criticilor Internaționale

Vicepremierul italian Matteo Salvini a provocat controverse în rândul comunității internaționale și chiar în interiorul guvernului de coaliție al Italiei, după ce a declarat că rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia, care l-au confirmat pe Vladimir Putin pentru încă un mandat, ar trebui acceptate.

În ciuda acuzațiilor de lipsă de libertate și corectitudine în procesul electoral rus, exprimate de către Statele Unite și Uniunea Europeană, Salvini a susținut că „poporul are întotdeauna dreptate când votează”. Această poziție vine în contrast cu cea a colegului său de coaliție, ministrul de externe italian Antonio Tajani, care a afirmat că alegerile nu au fost nici libere, nici corecte.

Putin, aflat la putere de aproape un sfert de secol, a obținut un scor record în perioada post-sovietică, cu aproape 88% din voturile exprimate. Criticii afirmă că acest rezultat a fost influențat de controlul strict exercitat asupra mass-media și de eliminarea oricăror opozanți semnificativi.

Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga și cunoscut pentru relațiile sale anterioare cu Putin, a exprimat speranța că anul 2024 va marca începutul păcii, în timp ce premierul italian Giorgia Meloni nu a comentat direct rezultatele alegerilor, menținând un sprijin ferm pentru Ucraina în conflictul cu Rusia.

Această discrepanță în cadrul guvernului italian scoate în evidență tensiunile interne și diferitele abordări ale politicii externe, într-un moment în care Italia, la fel ca multe alte națiuni europene, navighează în apele tulburi ale relațiilor cu Rusia în contextul războiului din Ucraina.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;