Moartea lui Frank Tyson în Ohio: Un nou caz care aduce aminte de tragedia lui George Floyd

Moartea lui Frank Tyson în Ohio: Un nou caz care aduce aminte de tragedia lui George Floyd

Un nou caz cutremurător de folosire excesivă a forței de către poliție a avut loc în Ohio, SUA, reamintind de tragicul eveniment în care George Floyd și-a pierdut viața. Frank Tyson, un afroamerican în vârstă de 53 de ani, a decedat în urma unei intervenții brutale a polițiștilor, în timp ce striga disperat că nu poate să respire.

Incidentul a avut loc pe data de 18 aprilie, când polițiștii au fost chemați să intervină după un accident de mașină. Un martor a indicat că șoferul vehiculului implicat în accident s-a refugiat într-un bar local. Ofițerii Beau Schoenegge și Camden Burch au intrat în bar pentru a-l confrunta pe Tyson, care a devenit agitat și a încercat să se apere. În cele din urmă, a fost doborât la pământ și imobilizat, unul dintre polițiști plasându-și genunchiul pe spatele lui, aproape de gât.

Într-o înregistrare video eliberată de Departamentul de Poliție din Canton, se poate auzi cum Tyson repetă de mai multe ori că nu poate să respire, o frază devenită simbolul brutalității polițienești și a rasismului instituțional. După aproximativ șase minute de imobilizare, Tyson nu mai prezenta semne de viață, iar ofițerii au început manevrele de resuscitare, fără succes. Ambulanța sosită la fața locului l-a transportat pe bărbat la spital, unde a fost declarat decedat.

Polițiștii implicați în incident sunt în prezent în concediu administrativ, iar o anchetă este în curs pentru a determina circumstanțele exacte ale decesului lui Tyson. Comunitatea locală și națională este în stare de șoc, iar acest caz reînvie discuțiile despre reforma poliției și necesitatea abordării discriminării rasiale în SUA.

Acest eveniment tragic survine la patru ani după moartea lui George Floyd, care a declanșat proteste pe scară largă și a stârnit un val de solidaritate sub sloganul Black Lives Matter. Comunitatea afroamericană și susținătorii drepturilor omului cer dreptate și schimbări semnificative în modul în care poliția interacționează cu cetățenii, mai ales cu minoritățile etnice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;