Operațiune amplă a DIICOT Suceava: 21 de persoane reținute pentru trafic de droguri, inclusiv furnizori ai unei judecătoare

Operațiune amplă a DIICOT Suceava: 21 de persoane reținute pentru trafic de droguri, inclusiv furnizori ai unei judecătoare

Într-o acțiune de amploare a DIICOT Suceava, 21 de persoane au fost reținute pentru implicare într-un circuit complex de trafic de droguri de mare risc. Printre acestea se numără indivizi care au furnizat stupefiante unei judecătoare de la Tribunalul Suceava, Ana Maria Chirilă, care anterior fusese arestată preventiv pentru mai multe infracțiuni grave, inclusiv luare de mită și trafic de droguri.

Ancheta a scos la iveală existența unui grup infracțional organizat, structurat și eficient, care opera pe teritoriul municipiului Suceava. Grupul, format din șapte membri principali și sprijinit de alți trei inculpați, a acționat cu scopul obținerii de profituri substanțiale din comercializarea substanțelor ilegale. Sub coordonarea liderului, membrii grupării porționau drogurile în doze de aproximativ un gram, taxându-le între 150 și 200 de lei, în funcție de cantitate și loialitatea clienților.

Mai mult, s-a descoperit că unul dintre inculpați, un minor la momentul implicării în activitățile infracționale și înrudit cu liderul grupului, a avut roluri cheie în distribuția directă a drogurilor către consumatori și în colectarea banilor. Alți membri ai grupului, angajați într-un local public deținut de lider, se ocupau de vânzarea substanțelor interzise.

În plus, anchetatorii au identificat o a doua grupare infracțională implicată în aprovizionarea cu droguri de mare risc. Unul dintre membrii acestei grupări a vândut „cristal” (3-CMC) unui alt inculpat, știind că acesta va furniza drogul judecătoarei Chirilă. În acest context, s-a relevat că informații confidențiale obținute de la judecătoare au fost dezvăluite grupului infracțional, compromițând investigațiile procurorilor DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost confiscate sute de comprimate, substanțe sub formă de pulbere și vegetale, telefoane mobile, sume de bani în diverse valute, arme și alte probe relevante. Au fost de asemenea sechestrate patru autovehicule aparținând grupării.

Acțiunea de desfășurat cu sprijinul polițiștilor și jandarmilor din mai multe județe, sub coordonarea Direcției Operațiuni Speciale. În prezent, se propune arestarea preventivă a 16 dintre cei reținuți, iar cazul continuă să fie sub atentă supraveghere judiciară.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;