Israel estimează că peste o treime din ostaticii deținuți în Gaza sunt morți

Israel estimează că peste o treime din ostaticii deținuți în Gaza sunt morți

Autoritățile israeliene au comunicat că peste o treime dintre cei aproximativ 120 de ostatici încă deținuți de gruparea Hamas în Fâșia Gaza sunt considerați morți. Conflictul dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas a escaladat după un atac terorist pe data de 7 octombrie 2023, când s-a raportat răpirea a aproximativ 250 de persoane. Deși o parte dintre aceștia au fost eliberați în noiembrie, în urma unui schimb de prizonieri, situația rămâne gravă pentru ceilalți ostatici.

Bilanțul guvernamental israelian indică faptul că 43 dintre ostaticii rămași în captivitate sunt presupuși decedați, pe baza diverselor surse de informații, inclusiv înregistrări de pe camerele de supraveghere și analizele efectuate de serviciile de informații. În plus, unele cadavre recuperate de autorități au prezentat semne de execuție, deși Hamas a susținut anterior că decesele au fost cauzate de atacurile aeriene israeliene.

Președintele SUA, Joe Biden, a propus un plan în trei faze pentru rezolvarea conflictului, începând cu o încetare totală a focului și continuând cu retragerea trupelor israeliene și eliberarea tuturor ostaticilor. Planul include, de asemenea, o fază de reconstrucție a Fâșiei Gaza, cu sprijinul comunității internaționale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;