Israel estimează încă șapte luni de luptă pentru a neutraliza Hamas în Fâșia Gaza

Israel estimează încă șapte luni de luptă pentru a neutraliza Hamas în Fâșia Gaza

Tzachi Hanegbi, consilier israelian pentru securitate națională, a declarat într-un interviu pentru postul public de radio Kan că Israelul va avea nevoie de aproximativ șapte luni pentru a finaliza operațiunile militare împotriva grupării Hamas în Fâșia Gaza. Scopul declarat al acestor operațiuni este distrugerea capacităților guvernamentale și militare ale Hamas, care a provocat până în prezent peste 36.000 de morți în rândul populației palestiniene.

Israelul a inițiat pe 6 mai o ofensivă terestră în Rafah, un oraș de la granița cu Egiptul, unde peste un milion de palestinieni s-au refugiat din calea luptelor. În ultimele 24 de ore, bombardamentele israeliene au rezultat în cel puțin 75 de morți, inclusiv 21 în urma atacurilor asupra taberelor de refugiați de la vest de Rafah, conform Ministerului Sănătății din enclava palestiniană.

Hanegbi a subliniat importanța obținerii unui control deplin asupra coridorului de la granița cu Egiptul pentru a stopa contrabanda cu arme către Hamas, menționând colaborarea cu Egiptul în acest sens. În ciuda presiunilor internaționale și a deciziei Curții Internaționale de Justiție, care a cerut Israelului oprirea ofensivei militare, acțiunile armatei israeliene continuă.

Războiul dintre Israel și Hamas a început pe 7 octombrie 2023, când gruparea palestiniană a atacat teritoriul israelian, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând peste 250 de ostatici. De atunci, armata israeliană a lansat o operațiune militară în Fâșia Gaza, iar în cele aproape opt luni de confruntări peste 36.000 de palestinieni au fost uciși.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;