Israel se pregătește să reziste singur în fața amenințărilor SUA și Germaniei de a opri livrările de armament

Israel se pregătește să reziste singur în fața amenințărilor SUA și Germaniei de a opri livrările de armament

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis un mesaj ferm în ajunul Zilei Independenței, subliniind că Israelul este pregătit să lupte și să reziste singur în fața oricăror provocări, chiar și în absența sprijinului extern în materie de armament. Această declarație vine ca răspuns la avertismentele președintelui american Joe Biden și ale ministrului apărării german Boris Pistorius, care au amenințat că vor opri unele livrări de armament către Israel dacă acesta atacă Rafah.

Netanyahu a evidențiat puterea și unitatea națiunii israeliene, amintind de luptele trecute și de spiritul de independență care a caracterizat statul israelian de la înființarea sa. În contextul actual, în care Israelul a început o operațiune la Rafah, premierul a afirmat că Israelul dispune de muniția necesară pentru a-și continua operațiunile planificate, în ciuda presiunilor internaționale.

Casa Albă, prin vocea purtătorului de cuvânt pentru securitate națională John Kirby, a subliniat că SUA încă desfășoară consultări cu Israelul pentru a găsi alternative la o operațiune terestră majoră în Rafah și că rămân angajate în apărarea Israelului, în special prin furnizarea de material defensiv pentru sistemul antirachetă Iron Dome.

Pe de altă parte, ministrul apărării german, Boris Pistorius, a menționat că Germania discută intern posibilitatea de a urma exemplul SUA, dar o decizie va fi luată de cancelarie și Ministerul de Externe. Pistorius a subliniat importanța detensionării conflictului și prevenirii escaladării violenței în regiune.

Aceste dezvoltări survin în contextul în care SUA a aprobat recent vânzarea de rachete antiaeriene de ultimă generație pentru avioanele F-16 românești, demonstrând astfel angajamentul său în consolidarea apărării și securității aliaților săi din regiunea Mării Negre.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;