Incendiu puternic în Ploiești la o hală cu produse petroliere, mesaje Ro-Alert trimise locuitorilor

Incendiu puternic în Ploiești la o hală cu produse petroliere, mesaje Ro-Alert trimise locuitorilor

Un incendiu puternic a izbucnit vineri într-o hală din cartierul Nuci al orașului Ploiești, Prahova. Hala, cu o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, conținea reziduuri petroliere, ceea ce a îngreunat eforturile de stingere a focului. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiul s-a manifestat cu degajări masive de fum, motiv pentru care autoritățile au decis să emită mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert către populația din zonă.

Până în prezent, nu au fost raportate victime, iar cei 20 de angajați care se aflau în hală la momentul izbucnirii incendiului au reușit să se autoevacueze. În interiorul halei există canale tehnologice deschise, cu adâncime de aproximativ 15-20 de metri, astfel că pompierii au acționat din exterior.

La locul evenimentului au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Ploiești, cu 6 autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă. Locuitorii din apropiere au fost sfătuiți să evite zona și să asigure accesul liber pentru forțele de intervenție.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;