Incendiu Suspect la Terminalul de Gaz din Ust-Luga: Drona și Explozii Auzite de Localnici

Incendiu Suspect la Terminalul de Gaz din Ust-Luga: Drona și Explozii Auzite de Localnici

Un puternic incendiu a izbucnit la un terminal de gaz lichefiat situat în portul Ust-Luga de la Marea Baltică, la aproximativ 170 de kilometri vest de orașul Sankt Petersburg și la doar 35 de kilometri de frontiera cu Estonia. Incidentul a avut loc duminică și a stârnit îngrijorare atât la nivel local, cât și internațional, având în vedere proximitatea față de granițele europene.

Terminalul afectat este administrat de compania Novatek, liderul pieței rusești de gaz natural. În ciuda gravității evenimentului, autoritățile au confirmat că nu au existat victime, iar personalul a fost evacuat în siguranță, potrivit declarațiilor făcute de guvernatorul regiunii Leningrad, Aleksandr Drozdenko, pe platforma de mesagerie Telegram.

Ceea ce face acest incendiu deosebit de intrigant sunt rapoartele localnicilor și ale unor surse media care sugerează că ar fi fost auzite sunete de dronă și explozii înainte de declanșarea flăcărilor. Site-ul de știri rusesc Shot a relatat despre prezența unei drone în zonă, iar publicația Fontanka din Sankt Petersburg a menționat că au fost observate cel puțin două drone zburând spre oraș înaintea incidentului.

La momentul izbucnirii incendiului, în apropiere se aflau trei mari nave internaționale, însă nu există informații care să indice că acestea ar fi fost afectate de foc.

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă determinată și ancheta este în curs de desfășurare. Acest incident subliniază riscurile potențiale de securitate asociate cu infrastructurile energetice majore și posibilele implicații ale unor astfel de evenimente asupra tensiunilor geopolitice existente în regiune.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;