Incendiu de proporții în Cluj-Napoca: Pompierii intervin cu forțe mărite și mesaj Ro-Alert emis pentru locuitori

Incendiu de proporții în Cluj-Napoca: Pompierii intervin cu forțe mărite și mesaj Ro-Alert emis pentru locuitori

Un incendiu de proporții a izbucnit în dimineața zilei de joi la o hală situată pe Calea Baciului din Cluj-Napoca, provocând panică printre locuitorii orașului și mobilizând un număr impresionant de forțe de intervenție. Pompierii din cadrul Detașamentelor 1, 2 și Turda au răspuns prompt apelului de urgență primit în jurul orei 7:30, intervenind cu 6 autospeciale și 2 autoscări pentru a controla flăcările care amenințau să se extindă.

Datorită intensității focului și a degajărilor mari de fum, care puteau fi observate din diverse zone ale Clujului, a fost necesară solicitarea de ajutor suplimentar din partea ISU Bihor și ISU Sălaj, care au contribuit cu alte două autospeciale de stingere. În plus, pentru siguranța cetățenilor, a fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert, îndemnând populația din zonă să evite expunerea la fum și să urmeze instrucțiunile autorităților.

După o luptă de aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost stins în jurul orei 9:00, însă pompierii au continuat să lucreze la lichidarea focarelor ascunse și la asigurarea zonei. Din fericire, nu au fost raportate victime, dar structura halei a fost afectată major, ceea ce a impus precauție în accesul în interiorul acesteia. Intervenția promptă a echipajelor de pompieri a împiedicat propagarea flăcărilor și a limitat pagubele materiale la zona afectată inițial.

Autoritățile locale și ISU Cluj continuă să monitorizeze situația și să asigure siguranța cetățenilor, în timp ce cauzele care au dus la izbucnirea incendiului sunt în curs de investigare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;