Incendiu Devastator în Inima Capitalei: Parcul Natural Văcărești în Flăcări

Incendiu Devastator în Inima Capitalei: Parcul Natural Văcărești în Flăcări

Bucureștiul se confruntă cu un eveniment nefericit: un incendiu masiv a cuprins Parcul Natural Văcărești, unul dintre cele mai prețioase spații verzi ale orașului. Joi după-amiază, în jurul orei 14:30, locuitorii capitalei au fost martorii unui spectacol de fum și flăcări în ceea ce a fost numită "Delta dintre blocuri".

ISU București-Ilfov a raportat că focul a afectat aproximativ 1,5 hectare din parc, iar cauza incendiului nu este încă cunoscută. Intervenția promptă a pompierilor, cu 6 autospeciale, este îngreunată de vântul puternic care favorizează răspândirea flăcărilor.

Parcul Natural Văcărești, transformat într-o arie protejată în 2016, este un habitat pentru o biodiversitate impresionantă, găzduind aproximativ 100 de specii de păsări, dintre care multe sunt protejate, precum și diverse specii de mamifere, amfibieni și reptile. Comunitatea online a reacționat rapid, împărtășind imagini și video-uri cu incendiul, subliniind importanța acestui ecosistem urban.

Autoritățile continuă să lucreze la controlul situației și la limitarea pagubelor, iar noi vom reveni cu detalii pe măsură ce vor fi disponibile. Este esențial să recunoaștem importanța conservării ariilor naturale și să ne unim eforturile pentru protejarea acestor oaze de natură în inima orașelor noastre.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;