Audierea fostului ministru Carmen Dan în ancheta privind fișele medicale pentru permise auto

Audierea fostului ministru Carmen Dan în ancheta privind fișele medicale pentru permise auto

Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a fost chemat la audieri în calitate de martor într-un caz care investighează eliberarea de certificate medicale false pentru obținerea sau reînnoirea permiselor de conducere. Conform informațiilor apărute în presă, audierea a avut loc la Poliția Ilfov și face parte dintr-o anchetă mai amplă ce vizează o clinică medicală privată.

Anul trecut, Carmen Dan ar fi solicitat o fișă medicală de la această clinică, fișă care, potrivit acuzațiilor, nu ar fi fost completată de un medic autorizat. În februarie, Parchetul Tribunalului București a anunțat efectuarea de percheziții la clinică și la membrii unei rețele acuzați de falsificarea acestor documente esențiale pentru siguranța rutieră.

Procurorii susțin că grupul infracțional organizat ar fi contrafăcut semnăturile medicilor pe certificatele medicale, declarând în mod fals că examinările au fost efectuate de personal medical autorizat. În urma acestor acțiuni, persoanele care nu au fost supuse unui control medical real primeau calificativul „apt” pentru conducerea unui vehicul.

În cadrul investigației, cinci persoane au fost arestate preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce alte trei se află sub arest la domiciliu. Ancheta continuă pentru a stabili toate împrejurările și responsabilitățile legate de această rețea de falsificare a documentelor medicale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;