Cristian Popescu Piedone ripostează după acuzațiile ANI și promite acțiuni legale

Cristian Popescu Piedone ripostează după acuzațiile ANI și promite acțiuni legale

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, se confruntă cu acuzații de conflict de interese din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI), dar răspunde cu o atitudine combativă și promite măsuri legale împotriva instituției. După ce ANI a făcut publică informația că Piedone și-ar fi numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, edilul a reacționat imediat, acuzând interese obscure și manipularea opiniei publice.

„Agenția Națională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei”, a declarat Piedone, sugerând că există forțe care încearcă să îi submineze candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei. Într-un mesaj plin de vehemență postat pe pagina sa de Facebook, Piedone a denunțat ceea ce el numește „interese politico-securiste mizerabile” și a promis o „revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori”.

Primarul a anunțat că va iniția acțiuni legale împotriva ANI, acuzând agenția de încălcarea dreptului său la apărare și de manipulare a intenției de vot. „Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia!”, a afirmat Piedone. În plus, el susține că raportul ANI ar fi fost "fabricat" imediat după anunțul candidaturii sale la primăria Capitalei.

În ciuda acestor acuzații, Piedone își reafirmă intenția de a candida pentru funcția de primar al Capitalei, în timp ce fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, urmărește funcția de primar al Sectorului 5. Acuzațiile ANI se referă la un presupus folos material obținut de ginerele lui Piedone, în valoare totală de 109.520 RON, prin numirea în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

Această situație pune în lumină tensiunile dintre instituțiile statului și actorii politici și ridică întrebări privind transparența și integritatea în administrația publică locală.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;