Inundații Devastatoare în China: Peste 50.000 de Persoane Evacuate și 11 Dispărute

Inundații Devastatoare în China: Peste 50.000 de Persoane Evacuate și 11 Dispărute

Inundațiile fără precedent care au lovit provincia Guangdong din China au dus la evacuarea a peste 50.000 de persoane și dispariția a 11 cetățeni, potrivit rapoartelor recente. Ploile diluviene care au început săptămâna trecută au provocat o creștere alarmantă a nivelului apei în râurile și rezervoarele provinciei, ceea ce a determinat autoritățile să emită avertismente cu privire la posibilitatea „inundațiilor secolului”.

Provincia Guangdong, cunoscută pentru prosperitatea sa și pentru numărul mare de locuitori, se confruntă cu o situație critică. Orașul Qingyuan, situat la aproximativ 60 de kilometri de capitala provinciei, Guangzhou (Canton), a fost unul dintre cele mai grav afectate, cu majoritatea evacuărilor având loc aici. În plus, orașele Guangzhou, Shaoguan și Heyuan au fost, de asemenea, puternic afectate de inundații.

Imaginile dramatice difuzate de presa de stat arată extinderea catastrofei, cu zone întinse sub apă și echipe de salvare care își fac drum prin ape învolburate pentru a ajunge la cei afectați. În timp ce aproape 1,16 milioane de gospodării au fost lăsate fără electricitate, serviciile au fost restabilite într-o mare parte a regiunii până duminică seara.

Pierderile economice sunt estimate la 140,6 milioane de yuani (aproximativ 19,8 milioane de dolari), cu multe case prăbușite sau grav avariate. În ciuda condițiilor meteorologice extreme, până în prezent nu au fost raportate victime, dar situația rămâne critică pe măsură ce ploile abundente sunt așteptate să continue.

Autoritățile meteorologice chineze au emis avertizări de ploaie continuă pentru Guangdong și zonele de coastă ale provinciei Fujian, iar alte regiuni, inclusiv Beijing, Tianjin și Hebei, se așteaptă să experimenteze ploi moderate până la abundente.

Aceste inundații sunt un alt exemplu al fenomenelor meteorologice extreme care devin tot mai frecvente în China, fenomene care, potrivit cercetătorilor, sunt exacerbate de schimbările climatice induse de activitatea umană.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;