Panică în Moscova: Defecțiune în Sistemul de Plată derutează Călătorii și Sugerează Probleme Mai Mari în Infrastructura Digitală a Rusiei

Panică în Moscova: Defecțiune în Sistemul de Plată derutează Călătorii și Sugerează Probleme Mai Mari în Infrastructura Digitală a Rusiei

Locuitorii capitalei ruse, Moscova, au avut parte de un eveniment neplăcut joi, când sistemul de plată pentru transportul public a cedat, lăsând pasagerii fără posibilitatea de a folosi cardurile bancare pentru a călători cu metroul și autobuzele. Conform relatărilor de la The Moscow Times și alte surse de știri locale, utilizatorii au fost întâmpinați cu mesaje eronate despre lipsa fondurilor în conturi, deși aceștia aveau sumele necesare pentru tranzacții.

Această eroare a afectat cardurile emise de unele dintre cele mai mari bănci din Rusia, inclusiv Sber, Raiffeisenbank și Tinkoff. În timp ce fondurile erau retrase de pe carduri, turnicheții nu se deschideau, provocând confuzie și întârzieri în rândul călătorilor.

Incidentul a survenit la doar două zile după o altă problemă majoră - o „pană de curent” la nivelul rețelei naționale de internet a Rusiei, Runet, care a afectat milioane de utilizatori. Autoritățile au atribuit această defecțiune unor imperfecțiuni software, dar există speculații că ar putea fi legate de eforturile Rusiei de a-și consolida infrastructura digitală, independentă de Occident.

În 2017, președintele Vladimir Putin a dat instrucțiuni pentru crearea unui sistem de nume de domenii (DNS) național, parte a unui proiect mai amplu de a avea un „internet separat”. Eroarea recentă a Runet ar putea fi asociată cu testarea tranziției către acest DNS național, după cum sugerează oficialii.

Aceste probleme subliniază potențialele vulnerabilități în infrastructura digitală a Rusiei și ridică întrebări privind capacitatea țării de a gestiona tranziția către un sistem de internet suveran, mai ales în contextul tensiunilor geopolitice actuale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;