Alertă de Securitate în Franța: Elevi Amenințați cu Atacuri Teroriste în 40 de Licee

Alertă de Securitate în Franța: Elevi Amenințați cu Atacuri Teroriste în 40 de Licee

Elevii din aproximativ 40 de licee din Franța au fost ținta unor mesaje terifiante, în care erau amenințați cu decapitarea și cu atacuri cu explozibili. Mesajul, care pretindea a fi de la gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost trimis pe adresele de email ale instituțiilor și a stârnit valuri de panică în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice.

„Mâine, joi, 21 martie, voi arunca în aer întreaga instituţie către ora (locală) 15.00 (16.00, ora României) şi vă voi decapita toate corpurile de kafir (necredincios), pentru a-l servi pe atotputernicul Allah, care domneşte în lume”, este mesajul alarmant care a fost distribuit pe adresa fiecărui liceu afectat.

Autorul mesajului a susținut că a plasat explozibil de tip C-4 în clădiri și clase, în special într-un liceu din Hauts-de-Seine, la Sèvres. În plus, elevii au primit o înregistrare video cu o scenă de decapitare, un ecou sumbru al atentatelor teroriste din Franța din 2015.

Autoritățile au reacționat prompt, iar poliția a demarat investigații și percheziții. Primele elemente ale anchetei sugerează că ar putea fi vorba de un caz de piraterie informatică, conturile unor elevi fiind accesate fără autorizație.

Deși există suspiciuni că amenințările ar putea fi o farsă, gravitatea situației a determinat o mobilizare extinsă a forțelor de ordine, care vor asigura securitatea în instituțiile vizate. În același timp, mulți părinți au decis să nu-și trimită copiii la școală ca măsură de precauție.

În acest context tensionat, comunitatea educațională și întreaga societate franceză așteaptă rezultatele anchetei și speră că măsurile de securitate vor preveni orice incidente posibile.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;